menu

3/7/13

56ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΘΑΣΟΥ

Συνεχίζεται δυναμικά και φέτος το Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου. Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην πόλη της Καβάλας, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και στο μεγάλο μας ποιητή Κ.Π.Καβάφη, για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ( 5-6/7) και την κωμωδία του Αριστοφάνη "Ειρήνη", σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης και Γιώργος Κωνσταντίνου.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€
                             Φοιτητικό, εκπτωτικό 12€
                             Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.


Αξιοσημείωτη είναι επίσης, η εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 7/7  στους Κήπους της Οικείας Μεχμέτ Αλή. Εκεί, η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη αναλαμβάνει την ανάγνωση ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη σε συνδυασμό με 10 καινούργια μελοποιημένα ποιήματα από τον συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου σε ερμηνεία του ίδιου.

Πολλές και πλούσιες είναι οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι το Σεπτέμβρη. Αρκετές είναι οι θεατρικές παραστάσεις που θα δοθούν και μέσα στην πόλη της Καβάλας. Στο Φρούριο, στην Παλιά Μουσική, στους Κήπους του Μεχμέτ Αλή, αλλά και σε καινούργιους χώρους, ιδιαίτερα αντισυμβατικούς όπως το λαϊκό καφενείο "Μαύρη Θάλασσα" στο Σούγελο, το Μέγαρο Τόκου και η οδός Ελευθερίας. Έτσι, με ποικίλες τοποθεσίες, δράσεις αλλά και την έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, που θα "φωτίσει" την πόλη μέσα από βιτρίνες κλειστών μαγαζιών στο Εμπορικό Κέντρο, οι συντελεστές θέλησαν να αναδείξουν την Καβάλα του σήμερα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θοδωρής Γκόνης αναφέρει χαρακτηριστικά:
 “ Στόχος μας ήταν πάντα, ένα Φεστιβάλ, όπως αυτό των Φιλίππων, να έχει δικό του χαρακτήρα, δικό του χρώμα, δικό του ρυθμό, δικό του βλέμμα, διαφορετικό κάθε χρόνο. Να μπορεί να παραγγέλνει παραστάσεις, να έχει δικές του παραγωγές, να είναι τόπος ενός πραγματικού ραντεβού που αφορά πάντα το σήμερα.  Ειδικά φέτος, νιώθουμε υπερήφανοι που φτιάξαμε ένα τέτοιο πρόγραμμα μέσα στην πόλη της Καβάλας, με ελάχιστα χρήματα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ποτέ ότι η τέχνη έχει  δικαίωμα στο δημόσιο χρήμα. Ειδικά στις μέρες μας, όπου ο πολιτισμός είναι το τελευταίο μας καταφύγιο.”

Εμείς σαν απλοί πολίτες σας ευχαριστούμε γι'αυτό το όμορφο καταφύγιο που μας προσφέρετε.Ένα γεμάτο καλοκαίρι μας περιμένει!!! 

Δείτε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου